Dutch Classics is de naam van een nieuw label waaronder Nederlands materieel voor Railworks 3 aangeboden wordt. Het materieel wordt uitgebracht in de vorm van een aantal payware pakketten.

In het pakket Dutch Classics 4 voor Railworks vindt u de NS locomotief serie 1300. De 1300 was de krachtigste elektrische locomotief van de Nederlandse Spoorwegen in zijn tijd. Vanaf het begin van de vijftiger jaren tot eind vorige eeuw werd deze loc ingezet in zware goederentreinen en in binnenlands en grensoverschrijdend personenverkeer (tot in Bad Bentheim en Emmerich). De loc is in dit pakket in vele verschillende uitvoeringen te vinden.

De 1300 voor Railworks is nagebouwd op basis van vele foto´s en is van binnen en buiten gedetailleerd vormgegeven. Aan de bouw van het model ging lange research vooraf om het virtuele model zo goed mogelijk weer te geven.

Het pakket bevat:

  • De NS 1300 in 22 verschillende uitvoeringen, in 'simple mode' uitvoering (standaard Railworks) en 'expert mode' (realistische bediening) uitvoering;
  • Originele gedetailleerd nagebouwde cabine waarin knoppen en schakelaars werken.
  • Geluidseffecten die ontleend zijn aan aan het grote voorbeeld
  • Een aantal scenario's voor de standaard routes van Railworks
  • Een uitgebreide handleiding die u op weg helpt met het bedienen van de loc.

Het model is voorzien van vele animaties, van deuren, ramen, pantograaf tot en met de bedieningshandles die u als virtuele machinist nodig hebt. Uitgebreide scripts brengen het model tot leven. In dit pakket is de 1300 voor Railworks te vinden in de kleuren turkoois, Berlijns blauw, geel/grijs en in de gerenoveerde 'modern gele' uitvoering. Ook een 'geweatherde' loc is onderdeel van het pakket. Net als in het grote voorbeeld bezitten sommige locs een tweebeen-pantograaf en andere locs een eenbeenpantograaf.

U kunt Dutch Classics 4 bestellen als DVD-versie of als digitale downloadversie.

Meer informatie op : http://www.dutch-classics.nl

Dit artikel is eerder op 21/07/2012 gepubliceerd.