PROBLEMEN MET RAILDRIVER OPGELOST

Ons lid Marcel Stork heeft onlangs, nadat hij Windows 8 had geïnstalleerd, problemen ondervonden met zijn RailDriver-console en Train Simulator 2013.
Met enige ondersteuning van de TSIG-helpdesk heeft hij deze opgelost. Wij adviseren iedereen die tegen hetzelfde probleem aanloopt om de volgende procedure te volgen:

Stap 1:
Download de software van de website van RailDriver:

http://www.raildriver.com/support/railworks.php (op 1-11-12 was de meest recente versie MW3.1 Installation Package v. 1.1.1.42). Deze nog NIET installeren!

Stap 2:
Verwijder de file raildriver.dll. Deze staat in de map steam/steamapps/common/railworks en laat aansluitend de TrainSimulator-software door Steam opnieuw valideren (Dit gaat als volgt: Ga naar steam bibliotheek, kies daar Train Simulator 2013, klik dan met de rechtermuisknop op Train Simulator 2013, kies voor eigenschappen, locale bestanden en dan voor controleren integriteit van de game cache - dit kan even gaan duren).

Stap 3:
De-installeer Macroworks 3.x, verwijder de achtergebleven files/directories van de oude Macroworks versie handmatig en herstart je pc.

Stap 4:
Installeer de laatste versie van Macroworks 3.x zoals op de site http://www.raildriver.com/support/railworks.php staat aangegeven (thans MW3.1 Installation Package v. 1.1.1.42) en doorloop alle daar beschreven stappen.

Stap 5:
LET OP: indien je Steam>Steamapps> niet op de standaard locatie C:\ heb geïnstalleerd moet je in de hierna beschreven acties uiteraard de juiste locatie (drive letter) invullen, anders werkt je raildriver cab alsnog niet!

Maak eerst een backup van de file Script_210_template.mw3 (kies de instructie die bij je besturingssysteem hoort!)

Het bestand Script_210_template.mw3 moet worden aangepast zodat er komt te staan:

Dim dllpaths As String() = {"C:\Program Files\Steam\steamapps\common\railworks\plugins\", "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\railworks\plugins\"} 'locations of the RailDriver.dll

Let er goed op dat je bij het gebruik van Notepad/Kladblok kiest voor de optie "bewaren" van Script_210_template.mw3. De extentie .mw3 moet namelijk behouden blijven!!!!

Stap 6:
Herstart nogmaals je pc. Wanneer Macroworks 3.1 nu wordt gestart (progamma niet afsluiten!!) en daarna Train Simulator 2013, dan werkt de RailDriver weer prima, (soms) met uitzondering van de snelheidsaanduiding.

Marcel Stork voegt daar nog het volgende aan toe: "Jammer, de snelheidsaanduiding op de Raildriver is nog niet altijd goed... maar een kniesoor die daar nu oplet. We kunnen dus concluderen dat de Raildriver cab, Railworks 4 (trainsimulator 2013) en Macroworks 3.1 prima werken onder de Windows 8 64-bit versie. Goed, ’t kostte even wat moeite, maar het werkt. Ik denk dat het verwijderen en herinstalleren van Macroworks het belangrijkste onderdeel van de oplossing was".

Dit artikel is eerder op 04/11/2012 gepubliceerd.