Dutch Classics is de naam van een label waaronder Nederlands materieel voor Railworks / Train Simulator 2013 aangeboden wordt.
Dit weekeinde heeft Dutch Classics een freeware pakket met Nederlandse bovenleidingportalen uitgebracht.

Over het pakket

Het pakket met de eerste betaversie van de Nederlandse bovenleidingportalen is beschikbaar! In het submenu Freeware, onderdeel Scenery op de website van Dutch-classics vindt u een link naar de download. Routebouwers kunnen hun voordeel doen met dit pakket en hun zelfgebouwde Nederlandse routes een meer Nederlands tintje geven. Voor het gebruik van de portalen dient men kennis te bezitten van routebouw in Train Simulator 2013.

De portalen zijn vrij gedetailleerd, de screenshot hieronder is puur voor het overzicht, de details zijn hierop niet goed zichtbaar.

De portalen zijn als losse objecten in het pakket opgenomen. Er is dus geen Gantryset of iets dergelijks die automatische plaatsing mogelijk maakt. Voor de routebouwers: de kabelhoogte van de bovenleiding is op 5,5 M gezet.
De portalen mogen gebruikt worden in freeware routes, zolang ze niet als pakket bij de route zelf zijn opgenomen. De precieze details staan in de readme bij de objecten.

Naast volledige portalen zijn in het pakket éénbeenportalen opgenomen; dit type vergemakkelijkt naast elkaar plaatsen van portalen op grote emplacementen. Ook is een losse kabelklem met uithouder opgenomen, waardoor je alle vrijheid hebt van het plaatsen van de vakwerkportalen. De opzet met de vakwerkportalen is dus een combinatie van portalen met losse uithouders.

Dutch Classics 6 : Mat'54

Ondertussen wordt er ook nog stevig doorgewerkt aan de Mat'54. Dutch Classics meldt hier het volgende over:

De inrichting van het interieur van de Mat '54 treinstellen verloopt zeer voorspoedig en is goeddeels compleet. Het is een zeer aangename en verslavende ervaring, testrondjes met het materieel te rijden omdat ze er inmiddels ook op hoge resolutie herkenbaar uitzien. De komende week staat in het teken van het vormgeven van de cabine en van het toevoegen van de specifieke details van de verschillende uitvoeringen van de treinstellen, zowel de tweetjes als de viertjes. Ook zullen we de verfspuit hanteren om de kleurenschema's te maken die we nog niet in de collectie hadden. Hieronder nogmaals een screenshot van de tweetjes die eerder in beeld geweest zijn. Zodra wij meer versies in een meer definitieve uitvoering kunnen tonen volgen nieuwe screenshots. Het ontwikkelen van het materieel heeft tot nu toe - met wat noodzakelijke onderbrekingen - honderden uren gevergd en het einddoel komt in zicht!

Eerder door Dutch Classics uitgebrachte titels:

  • Dutch Classics 1 : Plan D serie A 7700, Plan D serie B 7750, Bolkopmaterieel serie 7400 en Bolkopmaterieel serie 6000 rijtuigen
  • Dutch Classics 2 : Plan C Postrijtuigen , Plan K A/B rijtuigen , Plan D B/C rijtuigen en Plan D Restauratie rijtuigen
  • Dutch Classics 3 : NS 1200
  • Dutch Classics 4 : NS 1300
  • Dutch Classics 5 : NS 1100

Meer informatie op : http://www.dutch-classics.nl

Dit artikel is eerder op 11/03/2013 gepubliceerd.