Dutch Classics 8 add-on voor Train Simulator 2015 verkrijgbaar.

Na een lange ontwikkeltijd heeft Dutch Classics eindelijk de tweede serie Hondekoppen uitgebracht als add-on voor Train Simulator 2015. Dutch Classics 8, zoals de add-on heet, bevat het tweede deel van de 'Hondekop'-treinstellen voor Train Simulator 2015. U vindt in Dutch Classics 8 onder andere de moderne Intercity-uitvoering van de Hondekop en een zeer interessante representatie van de Benelux-stellen, Materieel 1957, in alle uitvoeringen waarin de Beneluxtreinstellen in actieve dienst gereden hebben.

De Materieel 1954-treinstellen waren in de tweede helft van de 20e eeuw te vinden op vele binnenlandse langeafstandverbindingen, bijvoorbeeld op de trajecten Amsterdam-Zwolle-Groningen/Leeuwarden en Den Haag/Rotterdam-Groningen/Leeuwarden. Ze werden daarbij soms gecombineerd tot treinen van wel 14 rijtuigen. De treinstellen stonden bekend om de zeer rustige loop en waren daardoor een comfortabele wijze van vervoer op de lange afstand in Nederland. De treinstellen werden gebouwd in een aantal series en zijn in verschillende kleurstellingen te zien geweest. Materieel 1957 heeft jarenlang het vervoer op de verbinding Amsterdam-Brussel vervuld.

Een korte samenvatting van de features, zoals op de website van Dutch Classics wordt aangegeven:

  • drie geavanceerde passenger views waarbij een groot deel van het interieur van de treinstellen is vormgegeven;
  • tweesysteem-functies in expert mode van de Benelux treinstellen;
  • script van meer dan 3000 regels zorgt voor het aansturen van de extra functies die bij deze treinstellen beschikbaar zijn;
  • dynamische nummering;
  • automatisch intrekbare vouwbalgen en verbindingsslangen bij ontkoppelen tussenrijtuigen voor onderhoud;
  • instelbare bestemmingsaanduiding; richtingfilms en koersborden zijn functioneel.
  • deuren openen en sluiten handmatig en automatisch van passagiers- en bagageruimte;
  • schakelbare binnenverlichting afzonderlijk passagierscoupé's, bagageruim en cabine; schakelbare meterverlichting in cabine
  • uitgebreide gebruikershandleiding (65 pagina's).

U vindt in de nieuwe add-on, naar opgave van Dutch Classics, Quickdrive consists en standaard scenario's (Ruhr-Sieg -route). Ook interessant is het beschikbaar zijn van een simple mode en expertmode bediening. De expert mode bediening is een veel realistischer bediening van de treinstellen dan in Train Simulator gebruikelijk is. Dutch Classics 8 bevat, zoals hierboven te lezen is, een aantal features die de aanschaf zeker de moeite waard maken. Dutch Classics had al eerder een add-on met Hondekoppen uitgebracht onder de naam Dutch Classics 6. De add-ons vullen elkaar aan. Dutch Classics 6 bevat de oudere hondekopseries met de klassieke 'ronde' ramen, Dutch Classics 8 bevat de modernere series en de Beneluxstellen. In Dutch Classics 8 is bovendien de functionaliteit van de Hondekoppen uit Dutch Classics 6 doorontwikkeld. T.z.t. wordt Dutch Classics 6 voorzien van een update die ervoor zorgt dat de functionaliteit van de twee add-ons identiek wordt.

Meer informatie over de add-on en de wijze van bestellen op deze website: http://www.dutch-classics.nl

Dit artikel is eerder op 16/09/2015 gepubliceerd.