Kuju stelt demoversie ter beschikking


De ontwikkelaar van Rail Simulator, Kuju heeft de hcc!TrainSim Gebruikersgroep benaderd om demonstraties te verzorgen van hun nieuwste product (meer weten? www.railsimulator.com ). Met enige trots heeft de GG daarom in samenwerking met Electronic Arts, de Nederlandse distributeur van Kuju Rail Simulator, een werkende demoversie van deze opvolger van MSTS op de hcc!Dagen 2006 kunnen laten zien. Daarmee heeft onze TrainSimGG de absolute primeur voor de Nederlandse markt.

Heb je de hcc!Dagen gemist? Geen probleem, ook op onze clubdagen wordt deze demo gedraaid.

Deze demoversie ondersteunt het rijden met drie verschillende locs, namelijk een Engelse stoomloc (de Black 5), de eveneens Britse HST en de Duitse eloc BR 101. Je kunt plaats nemen in de cabine en de locs besturen, maar ook de externe cameraposities zijn operationeel. Wat ons direct opviel was dat de rijdende trein onderhevig is aan realistische fysieke krachten. Een boog te snel inrijden leidt onvermijdelijk tot een ontsporing! Ook bevat de demo een perron met passagiers die echt instappen.

Verder zijn enkele basis-functies van de World Editor in deze versie geactiveerd, waardoor je rails kunt leggen en scenery-objecten kunt plaatsen. Ook is het mogelijk om lineaire objecten te plaatsen, zoals wegen, muren, heggen en dergelijke.

Op deze wijze stellen we al onze bezoekers tijdens de TSGG-clubdagen in de gelegenheid om kennis te maken met deze veelbelovende treinsim. Uiteraard is de functionaliteit van de demoversie beperkt, maar het geheel geeft een prima indruk van het te verwachten eindproduct. Wij nodigen jullie uit om zelf een kijkje te komen nemen, het is beslist de moeite waard!

Dit artikel is eerder op 30/11/2006 gepubliceerd.