Wijzigingen in het management van Kuju zouden de oorzaak zijn van de stilte wat betreft nieuws over de in ontwikkeling zijnde Rail Simulator. Sabrina Gasson zorgde in de afgelopen anderhalf jaar voor nieuwtjes over de nieuwe sim. Zij heeft echter een nieuwe functie gekregen binnen Kuju. Voor de berichtgeving over Railsimulator is Adam Lucas nu verantwoordelijk. Op het UK TrainSim forum heeft hij recent wat nieuws losgelaten over diverse functies in Rail Simulator.

Bedienings/besturings modes

In Rail Simulator zullen er drie modes zijn voor het besturen van treinen

 • Eenvoudige mode (Simple mode)
  Bedoeld voor de "nieuwelingen". Versnellen en remmen wordt met elkaar gecombineeerd, terwijl systemen zoals de dodemansknop automatisch worden afgehandeld. Bij de stoomlocomotieven zal de stoker automatisch zijn werk doen
 • Gevorderden mode (Intermediate mode)
  Niet alle bedieningen zijn in deze mode vrijgegeven, maar als machinist ben je wel verantwoordelijk voor het opstarten van de trein voordat er weggereden kan worden. Tevens zal je in deze mode er zelf voor moeten zorgen dat passagiers in- en uitstappen of dat goederenladingen geladen danwel gelost worden.
 • Expert mode
  In deze mode staan alle bedieningsfuncties ter beschikking aan de bestuurder van de trein. Men zal alle aandacht erbij moeten houden terwijl er over hellingen en door tunnels gereden wordt.

Camera views

 • 3D Camera in de cabine
  met behulp van de muis is het mogelijk om de cabine van de gekozen trein volledig te onderzoeken. Deze view heeft ook als mogelijkheid om de positie binnen de cabine te veranderen, evenals een zoom-functie om een beter zicht op de bedieningsfuncties te hebben.
 • Coupling Camera
  Het aan- en afkoppelen van materieel kan in Rail Simulator vanuit meerdere hoeken bekeken worden.
 • Uitgebreide Track Side camera
  Behalve de al reeds bekende Track side camera, is het hiermee ook mogelijk om de camera op een zelf gekozen plaats te zetten. Hiermee is het mogelijk om een goede spotplek te kiezen of om te kijken wat treinen in de buurt van de eigen trein doen.

Grafische opties

Rail Simulator kan in een venster of in volledige scherm mode gespeeld worden. De resolutie kan naar eigen wens gekozen worden. Kuju probeert zo veel mogelijk scherm resoluties te ondesteunen, waaronder ook de breedbeeld resoluties.

Een ander optie is de zogenaamde "soft focus" instelling. Deze instelling zorgt ervoor dat een en ander een speelgoed-achtige aanblik geeft. Door te spelen met de diverse grafische instellingen kan een beeld verkregen worden naar een ieders wens.

Didcot screenshot (London - Oxford route)

Tot slot heeft het Rail Simulator ontwikkelteam gehoor gegeven aan de roep om screenshots uit de simulator. Hieronder de vrijgegeven screenshot uit de London - Oxford route. Het getoonde materieel komt echter uit de Bath - Templcombe route.


 

Bron en afbeeldingen : Kuju  

Dit artikel is eerder op 28/05/2007 gepubliceerd.