Op het UK TrainSim forum zijn er weer wat nieuwtjes van Adam Lucas (Kuju) gevonden met betrekking tot diverse functionaliteit in Rail Simulator. Hieronder een samenvatting:

Gemengd gebruik van elektrificatie van een route

Rail Simulator zal in 4 verschillende methoden van elektrificatie voorzien in een route. Tot dusver zijn dit de mogelijkheden:

  • Geen elektrificatie (dus stoom/diesel)
  • Bovenleiding
  • Derde rail (zoals bijvoorbeeld in Zuid-Engeland maar ook metro systemen in Nederland)
  • Vierde rail (zoals bijvoorbeeld voor de London underground)

De vier meegeleverde routes bij Rail Simulator zullen niet gelijktijdig gebruik maken van alle bovenstaande systemen. Echter, het is wel mogelijk om ieder systeem toe te passen in een route.

Sript-tool

Al eerder was in de nieuwsbrief van Kuju (Railtimes) te lezen dat voor het scripten van bepaalde content bijvoorbeeld seinen) gebruik gemaakt zal worden van de open source taal Lua. Rail Simulator is in ieder geval compatibel met LUA v5.0.2 .

Systeem eisen voor Rail Simulator

De eerste release van Rail Simulator is ontwikkeld voor Windows XP. Maar daarnaast is het ook getest op juiste werking onder Windows Vista. Men is van plan om een DirectX 10 versie uit te geven (speciaal voor Vista) in 2008.

Newcastle To York route

De Newcastle-York route omvat York, Thirsk, Northallerton, Darlington, Ferry Hill & Thrislington Sidings, Durham, Chester-Le-Street, Tyne Yard, Dunston Staithes, Gateshead, en Newcastle Central. De route is gesitueerd in het jaar 1978 (gekozen op basis van wensen uit de UKTrainSim-community).

Content voor de USA Rail Simulator release

Kuju/EA zullen een aparte versie van Rail Simulator uit brengen voor de Amerikaanse markt (USA).Hiervoor heeft Kuju een overeenkomst weten te sluiten met Union Pacific. In het kort komt het er op neer dat Kuju Union Pacific gerelateerde content mag gebruiken in haar product.

Een verborgen mededeling in deze boodschap is dat deze aankondiging geen invloed zal hebben op verschijningsdatum van de Europeese release. De Europese versie zal in het najaar van 2007 verschijnen. Dit laatste versterkt de geruchten/verwachting dat Rail Simulator ergens in september/oktober 2007 in de winkel zal liggen. Echter, het blijft gewoon afwachten.

Bron en afbeeldingen : Kuju  en UK TrainSim forum

Dit artikel is eerder op 24/06/2007 gepubliceerd.