Dovetail Games (DTG) heeft op 16 november 2017 een nieuwe versie van hun Railworks reeks onder de naam Train Simulator 2018 (TS2018) uitgebracht.

Iedereen die TS2017 in bezit heeft krijgt, wanneer men Steam opstart, automatisch de basisonderdelen van de nieuwe versie (60.1b) geïnstalleerd. Voor zover bekend zijn er geen inhoudelijke verbeteringen in deze versie doorgevoerd. In het hoofdmenu is een knop 'Dovetail Live' toegevoegd. Voorts zijn de betreffende schermen en handleidingen aangepast aan de nieuwe versie.

Zoals elke keer worden andere trajecten de basis routes in TS20xx. Deze routes worden voor bestaande gebruikers van TS2017 niet meegeleverd bij de update. Zij dienen apart (als TS2018 bundel) te worden gekocht!

Afbeelding van Dovetail Games

Het betreft voor TS2018 de volgende trajecten:

  • North Wales Coastal: Crewe - Llandudno & Conwy;
  • Peninsula Corridor: San Francisco - San Jose;
  • Mittenwaldbahn: Garmisch-Partenkirchen - Innsbruck.

Bron en afbeelding Dovetail Games: https://train-simulator.com

Dit artikel is op 21 november 2017 bijgewerkt met actuele informatie.

Klik hieronder op lees meer voor aanvullende informatie:

TS Academy blijft een onderdeel van TS2018, zoals dat ook was voor TS2017.

Bij het starten van TS2018 wordt gevraagd je aan te melden bij Dovetail Live. Dit is natuurlijk niet verplicht. Je kan deze vraag afbreken door op 'Skip' te klikken. In het volgende scherm kun je kiezen voor 'Yes' bij de vraag 'In het vervolg geen login-meldingen meer krijgen'. Aanmelden kan later altijd nog via de knop 'Dovetail Live' in het hoofdmenu. Zie de schermvoorbeelden hieronder:

Hieronder meer informatie over de bij TS2018 gebundelde routes.

North Wales Coastal is een traject van 70 mijl langs de noordkust van Wales en loopt van Crewe, een belangrijk (historisch) spoorknooppunt in Engeland tot Llandudno, een populaire kustplaats met zicht op de Ierse zee. Bij de route horen de volgende treinen: de Virgin Trains Class 221 ‘Super Voyager’, en de BR Class 175 en BR Class 158 van Arriva Train Wales.

The Peninsula Corridor van San Francisco naar San Jose is een typisch Amerikaans traject door stedelijk, randstedelijk en open gebied in California. Het traject bevat 26 stations en de belangrijke onderhoudsvestiging bij San Jose Diridon Station. Bij de route horen de volgende treinen: Caltrain’s MPI “MPXpress” MP36PH-3C diesellocomotief met dubbeldeks rijtuigen van Bombardier en een Union Pacific’s Electro-Motive GP38-2 locomotief voor het goederenverkeer.

De Mittenwaldbahn is het beroemde bergachtige traject van Duitsland naar Oostenrijk tussen Garmisch-Partenkirchen en Innsbruck. In deze route wordt gebruikt gemaakt van de volgende treinen: ÖBB 2016 locomotief en de BR442 Talent2 treinstellen.

Sommige onderdelen van het TS2018-pakket zijn eerder als losse pakketten door DTG uitgebracht. Bezitters van deze onderdelen (bijvoorbeeld de BR442) hebben bij de update van TS2017 naar TS2018 ook een update van de betreffende pakketten gehad.