Dovetail Games (DTG) heeft op 19 augustus 2021 een belangrijke update uitgebracht voor Train Sim World 2 (TSW2). Deze update is gekoppeld aan de uitgave van de eerste route uit de Rush Hour reeks.

DTG heeft de gewoonte van hun producten jaarlijks een nieuwe versie uit te geven, vaak met een nieuwe naam en met nieuwe standaard content. Met de treinsim TSW2 doen ze het dit jaar anders. De naam blijft hetzelfde, er zijn drie nieuwe routes met daarin nieuwe functionaliteit gekoppeld aan een thema: Rush Hour, in het Nederlands: spitsuur. Tevens is er een grote systeemupdate mede noodzakelijk omdat er een nieuwere versie van de onderliggende game engine, Unreal 4.26, wordt gebruikt.


De thematische routes zijn vooral gericht op passagiersvervoer, waarbij het vervoer tijdens de spitsuren als uitdaging wordt voorgesteld. Meer passagiers en treinen tijdens de spits en dan op tijd blijven rijden. DTG heeft de manier hoe de passagiers er uit zien en hoe ze zich bewegen herontwikkeld. Het nieuwe passagierssysteem is nu exclusief voor de Rush Hour routes, maar wordt op een later moment ook toegevoegd aan een aantal bestaande routes te beginnen bij de Bakerloo Line en de Schnellfahrstrecke Köln-Aachen

De Rush Hour routes zijn:

 • Train Sim World 2: Rush Hour - Boston Sprinter – inclusief de Stoughton lijn,
  met als locomotieven de Amtrak ACS-64 en MBTA F40PH-3C als Boston Sprinter;
 • Train Sim World 2: Rush Hour - Nahverkehr Dresden - inclusief Großenhain en Cottbuser Bahnhof, maar niet de lijnen naar Meißen en Dresden Flughafen,
  met als locomotieven en treinstellen de Deutsche Bahn's BR 442, BR 143, BR 146.2 in DB kleurstelling, DB BR 363 ‘V 60’ Diesel Shunter in Deutsche Bundesbahn blauwe kleurstelling, BR 185.5 in MRCE zwarte kleurstelling op Nahverkehr Dresden;
 • Train Sim World 2: Rush Hour - London Commuter - inclusief de Reigate lijn,
  met als treinstellen de Southern BR Class 377/4 en Gatwick Express BR Class 387 EMUs die rijden op de London Commuter.

De nieuwe routes worden niet allemaal tegelijkertijd uitgebracht. De Boston Sprinter Add-On is nu uitgekomen, in de toekomst verschijnt eerst Nahverkehr Dresden, en daarna London Commuter.

De systeemupdate van TSW2 is, zoals altijd, gratis, maar de nieuwe routes dienen apart te worden aangeschaft. Dit kan per set, of per individuele route. Kijk in de digitale winkels naar passende aanbiedingen.

Train Sim World 2 Rush Hour is beschikbaar voor de volgende platformen:

 • PlayStation 4 en PlayStation 5;
 • Xbox One en Xbox Series X|S;
 • Windows PC via Steam en de Epic Games Store.

TSW2 is nu in het geheel beschikbaar voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X|S. In de Epic Games Store zijn nog niet alle TSW2 add-ons verkrijgbaar.

De belangrijkste kenmerken van de systeemupdate zijn:

 • TSW2 draait nu op de Unreal 4.26 game engine;
 • andere gebruikers omgeving met meer nadruk op een betere spelervaring in het bedienen van TSW2;
 • andere ‘head out’ camera;
 • nieuwe weergave van de stijging of daling van het traject in een route;
 • TrackID en Raildriver ondersteuning toegevoegd voor de PC versie;
 • een aantal ‘Preserved Routes’ zijn opgewaardeerd tot de nieuwe standaarden.

Naar aanleiding van actuele berichten: De omvang van de update is groot, alle bestanden worden opnieuw gedownload en geïnstalleerd. Dit gaat op de eerste dag vaak niet vlekkeloos. Soms is een paar dagen wachten alvorens de update te starten aan te bevelen.

Bron: Dovetail Games

Meer informatie op de Dovetail Games website over Train Sim World 2 Rush Hour.

Dit artikel is op 19 augustus 2021 bijgewerkt met actuele informatie.

Tijdens de online bijeenkomsten van onze club de afgelopen maanden is af en toe aandacht besteed aan de treinsim Train Sim World 2 (TSW2) van Dovetail Games (DTG). In dit artikel een overzicht van de recente ontwikkelingen rond dit programma.

Allereerst zijn in 2021 de volgende add-ons uitgebracht die gemaakt zijn door DTG of door een van de partners van DTG:

 • LGV Méditerranée: Marseille - Avignon Route Add-On, een bekende hogesnelheidstraject in Frankrijk;
 • Southeastern High Speed: London St Pancras - Faversham Route Add-On, ook een hogesnelheidstraject nu in Engeland;
 • Southeastern BR Class 465 EMU Add-On, een Engels treinstel;
 • Diesel Legends of the Great Western Add-On; een uitbreding met klassieke Engelse diesellocomotieven;
 • Arosalinie: Chur - Arosa Route Add-On, het bekende bergtraject in Zwitserland;
 • Clinchfield Railroad: Elkhorn - Dante Route Add-On; een klassiek traject in de USA;
 • DB BR 101 Loco Add-On, de bekende sneltreinlocomotief uit Duitsland;
 • Hauptstrecke Hamburg - Lübeck Route Add-On; een traject in het noorden van Duitsland.

Over het algemeen zijn de recente routes langer dan de routes die in het verleden zijn uitgegeven. De hoeveel rollend materieel blijft wat beperkt. Echter zijn per route een flinke hoeveelheid ‘Timetables’, dienstregelingen, gemaakt. Er valt dus best veel te rijden.

Bij de introductie van TSW2 kwamen de add-ons uit de vorige versie van Train Sim World automatisch beschikbaar voor TSW2 (met een paar uitzonderingen). Die oude add-ons werden de Preserved Collection genoemd, je kon ze gewoon spelen, maar ze kregen niet automatisch de nieuwe mogelijkheden die in TSW2 zitten. DTG beloofde wel (een aantal van) deze add-ons aan te gaan passen aan de functies die in TSW2 zitten.

Een aantal van de ‘oude’ add-ons is onlangs opgewaardeerd naar de standaarden van TSW2:

 • DB BR 182 Loco Add-On;
 • Rapid Transit Route Add-On;
 • LIRR M3 EMU Loco Add-On;
 • Long Island Rail Road: New York - Hicksville Route Add-On.

Elke twee weken maakt DTG een nieuw overzicht van hun Roadmap. Daarin staan de onderdelen waar DTG aan werkt en plannen voor maakt. Meestal volgt na het publiceren van een nieuwe Roadmap ook een update van TSW2. Een recente Roadmap staat ook bij de ‘Veelgestelde vragen’ voor TSW2 op onze website.

DTG heeft aangekondigd in de zomer een nieuwe add-on, Rush Hour, uit te gaan brengen. Een set met drie nieuwe trajecten speciaal gericht op massaal passagiervervoer. DTG geeft aan dat ze gaan afwijken van het systeem wat ze tot nu toe jaarlijks doen: een grote update van het spel onder een nieuwe naam. DTG is van plan dit jaar meerdere belangrijke updates van het basisspel te gaan uitbrengen.

De update van TSW2 die met het uitkomen van de add-on Rush Hour beschikbaar komt omvat onder andere een opwaardering naar versie 4.26 van de onderliggende game engine Unreal Engine en de beschikbaarheid van TSW2 voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X/S.

Bron: Dovetail Games
Meer informatie over Rush Hour op de speciale internetpagina van DTG.

Dovetail Games (DTG), een Engelse gamestudio die de games Fishing Sim World®: Pro Tour, Train Simulator 2020 en Train Sim World 2020 produceert, heeft op 20 augustus 2020 een nieuw treinsimulatieprogramma uitgebracht, namelijk Train Sim World 2.

Hieronder een vrije vertaling van de kenmerken van de nieuwe treinsim.

Train Sim World 2 (TSW2) is een nieuw treinsimulatieprogramma. Het komt naast het bestaande Train Sim World 2020 (TSW2020) in je Steam bibliotheek te staan. De meeste add-on's uit TSW2020 kunnen worden overgezet naar TSW2. Het programma TSW2020 wordt niet meer bijgewerkt, maar kan nog wel worden gespeeld naast TSW2.

Nieuwe functies:

 • Livery Disigner, met deze functie is het mogelijk het uiterlijk van het rollend materieel aan te passen;
 • Scenario Planner, hiermee is het mogelijk zelf Quick drive achtige scenario's te maken;
 • SimuGraph®, het exclusieve programma dat DTG heeft gemaakt om het rollend materieel te kunnen configureren, is verbeterd zodat nu adhesie meer realistisch wordt weergegeven. Doorslaande wielen zijn nu mogelijk;
 • De visuele weergave ondersteunt nu 4K en dynamische wolkenluchten zijn toegevoegd;
 • Verbeterde en meer diepgaande informatie over opdrachten, voortgang, helling en snelheid tijdens het rijden. Nieuwe weergave van de HUD. Nieuwe configuratie van de controller. Verbeterde werking van de externe camera’s.

TWS2 02

TSW2 komt met drie routes, twee nieuwe en een opgewaardeerde:

 • Hogesnelheid traject Aken - Köln met de DB BR 406 ICE 3 en de DB BR 442 ‘Talent 2;
 • De metrolijn Bakerloo Line van de London Underground met de klassieke 1972 Mark 2 treinstellen;
 • Verbeterde versie van de bestaande route Sand Patch Grade met de CSX AC4400CW, GP38-2 en SD40-2.

Train Sim World 2 is op 20 augustus 2020 uitgebracht voor de PC, Xbox One, en Playstation 4.

Informatie over systeemeisen, hoe bestaande content uit Train Sim World 2020 te gebruiken en het tijdspad van beschikbaarheid van add-ons voor TSW2 staat in de sectie Veelgestelde vragen treinsims op deze website.

Meer informatie op de Dovetail Games website over Train Sim World 2.

Bron: Dovetail Games

Dit artikel is op 25 augustus 2020 bijgewerkt met actuele informatie.

Dovetail Games (DTG), een Engelse gamestudio die de games Fishing Sim World®: Pro Tour, Train Simulator 2020 en Train Sim World 2020 produceert, heeft een nieuw treinsimulatieprogramma aangekondigd: Train Sim World 2.

Hieronder een vrije vertaling van de kenmerken van de nieuwe treinsim.

Train Sim World 2 (TSW2) is een nieuw treinsimulatieprogramma. Het komt naast het bestaande Train Sim World 2020 in je Steam bibliotheek te staan. Add-on's uit TSW2020 kunnen worden overgezet naar TSW2.

Nieuwe functies:

 • Livery Disigner, met deze functie is het mogelijk het uiterlijk van het rollend materieel aan te passen;
 • Scenario Planner, hiermee is het mogelijk zelf Quick drive achtige scenario's te maken;
 • SimuGraph®, het exclusieve programma dat DTG heeft gemaakt om het rollend materieel te kunnen configureren. Dit programma is verbeterd zodat nu adhesie meer realistisch wordt weergegeven. Doorslaande wielen zijn nu mogelijk;
 • De visuele weergave ondersteunt nu 4K en dynamische wolkenluchten zijn toegevoegd;
 • Verbeterde en meer diepgaande informatie over opdrachten, voortgang, helling en snelheid tijdens het rijden. Nieuwe weergave van de HUD. Nieuwe configuratie van de controller. Verbeterde werking van de externe camera’s.


TSW2 komt met drie routes, twee nieuwe en een opgewaardeerde:

 • Hogesnelheid traject Aken - Köln met de DB BR 406 ICE 3 en de DB BR 442 ‘Talent 2;
 • De metrolijn Bakerloo Line van de London Underground met de klassieke 1972 Mark 2 treinstellen;
 • Verbeterde versie van de bestaande route Sand Patch Grade met de CSX AC4400CW, GP38-2 en SD40-2.

Train Sim World 2 zal op 6 augustus 2020 worden uitgebracht voor de PC, Xbox One, en Playstation 4.

Meer informatie op de Dovetail Games website over Train Sim World 2.

Bron: Dovetail Games

Dovetail Games (DTG) heeft de wijze van verkoop van hun treinsimulatieprogramma Train Sim World®: CSX Heavy Haul aangepast. Het pakket wordt nu verkocht als routebundel. Tevens is de naam veranderd in Train Sim World® (TSW). Inhoudelijk is er aan het basisprogramma en de afzonderlijke routes niets gewijzigd. Rollend materieel kan niet worden uitgewisseld tussen de routes.

TSW is beschikbaar voor drie platformen:

 • Windows PC, te koop via o.a. Steam;
 • XBOX ONE, te koop via de Xbox Store, en een aantal winkelketens;
 • PLAYSTATION 4, te koop via de Playstation Store, en een aantal winkelketens.

Train Sim World® is te koop in twee versies:

 • Standard Edition, deze bestaat uit de trajecten:
  • CSX: Heavy Haul;
  • Great Western Express;
  • Rapid Transit;
  • Northeast Corridor: New York;
 • Digital Deluxe Edition deze bestaat uit de onderdelen:
  • CSX: Heavy Haul;
  • Great Western Express;
  • Rapid Transit;
  • Northeast Corridor: New York;
  • CSX GP40-2.

Voor gebruikers, die bovenstaande onderdelen al hebben, verandert er niet zo veel. In de Steam-bibliotheek staat de nieuwe naam, in TSW zijn een aantal achtergrondschermen anders. Gebruikers die wel TSW hebben maar niet alle bovenstaande onderdelen kunnen gebruik maken van de 'Complete My Collection' aanbieding. Bij de koop van TSW hoeven ze alleen de ontbrekende delen af te rekenen. In de Steamwinkel zijn de genoemde onderdelen niet meer los verkrijgbaar.

Voor de systeemeisen zie het algemene bericht over TSW welke eerder is verschenen op deze website.

Bron en volledige tekst (Engels): Dovetail Games