Afbeelding van trainsimworld.com

Nadat Dovetail Games (DTG) in maart 2017 een geheel nieuw treinsimulatieprogramma met de naam Train Sim World®: CSX Heavy Haul (TSW) heeft uitgebracht, gevolgd door een eerste uitbreiding namelijk een Engels traject, de Great Western Express, met het deel London Paddington – Reading uit de beroemde Great Western Mail Line, heeft DTG 14 december 2017 opnieuw een uitbreiding voor deze Eerste-Persoon Simulatie geïntroduceerd.

De laatste uitbreiding heet Train Sim World®: Rapid Transit. Deze uitbreiding brengt de ervaring tot leven van het rijden van de sprinters op een van de populaire Duitse S-Bahn routes. Neem de controle over van de DB BR 1442 ‘Talent 2’ en vervoer de passagiers over de S-Bahn S2-lijn door de historische en pittoreske stad Leipzig in het oosten van Duitsland.

Je wordt uitgenodigd te werken voor de Deutsche Bahn als machinist op een van de uitgesproken Duitse S-Bahn trajecten. Van je wordt verwacht het traject, de systemen van je trein, en het unieke Duitse seinstelsel te beheersen om de duizenden pasagiers op tijd te vervoeren.

Ervaar een volledige 24-uurs dienstregeling in Service Mode. Stap in een wiilekeurige trein en rijdt achtereenvolgens een aantal diensten van je keuze.

Bron: Dovetail Games.

De systeemeisen zijn (afbeelding van Valve's Steam):

Afbeelding met schema van traject van S-Bahn S2-lijn:

Handleidingen zijn door DTG gepubliceerd op het Steam-platform. Alle handleidingen zijn in de Engelse taal. TSW zelf is in te stellen in een aantal talen. Niet in het Nederlands.

De handleiding van Rapid Transit kan worden gevonden via deze link.

DTG heeft deze website over Train Sim World.

Op deze website is een document (bijgewerkt met informatie over Rapid Transit) te vinden over TSW, gepubliceerd onder de Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.