Tijdens de online bijeenkomsten van onze club de afgelopen maanden is af en toe aandacht besteed aan de treinsim Train Sim World 2 (TSW2) van Dovetail Games (DTG). In dit artikel een overzicht van de recente ontwikkelingen rond dit programma.

Allereerst zijn in 2021 de volgende add-ons uitgebracht die gemaakt zijn door DTG of door een van de partners van DTG:

 • LGV Méditerranée: Marseille - Avignon Route Add-On, een bekende hogesnelheidstraject in Frankrijk;
 • Southeastern High Speed: London St Pancras - Faversham Route Add-On, ook een hogesnelheidstraject nu in Engeland;
 • Southeastern BR Class 465 EMU Add-On, een Engels treinstel;
 • Diesel Legends of the Great Western Add-On; een uitbreding met klassieke Engelse diesellocomotieven;
 • Arosalinie: Chur - Arosa Route Add-On, het bekende bergtraject in Zwitserland;
 • Clinchfield Railroad: Elkhorn - Dante Route Add-On; een klassiek traject in de USA;
 • DB BR 101 Loco Add-On, de bekende sneltreinlocomotief uit Duitsland;
 • Hauptstrecke Hamburg - Lübeck Route Add-On; een traject in het noorden van Duitsland.

Over het algemeen zijn de recente routes langer dan de routes die in het verleden zijn uitgegeven. De hoeveel rollend materieel blijft wat beperkt. Echter zijn per route een flinke hoeveelheid ‘Timetables’, dienstregelingen, gemaakt. Er valt dus best veel te rijden.

Bij de introductie van TSW2 kwamen de add-ons uit de vorige versie van Train Sim World automatisch beschikbaar voor TSW2 (met een paar uitzonderingen). Die oude add-ons werden de Preserved Collection genoemd, je kon ze gewoon spelen, maar ze kregen niet automatisch de nieuwe mogelijkheden die in TSW2 zitten. DTG beloofde wel (een aantal van) deze add-ons aan te gaan passen aan de functies die in TSW2 zitten.

Een aantal van de ‘oude’ add-ons is onlangs opgewaardeerd naar de standaarden van TSW2:

 • DB BR 182 Loco Add-On;
 • Rapid Transit Route Add-On;
 • LIRR M3 EMU Loco Add-On;
 • Long Island Rail Road: New York - Hicksville Route Add-On.

Elke twee weken maakt DTG een nieuw overzicht van hun Roadmap. Daarin staan de onderdelen waar DTG aan werkt en plannen voor maakt. Meestal volgt na het publiceren van een nieuwe Roadmap ook een update van TSW2. Een recente Roadmap staat ook bij de ‘Veelgestelde vragen’ voor TSW2 op onze website.

DTG heeft aangekondigd in de zomer een nieuwe add-on, Rush Hour, uit te gaan brengen. Een set met drie nieuwe trajecten speciaal gericht op massaal passagiervervoer. DTG geeft aan dat ze gaan afwijken van het systeem wat ze tot nu toe jaarlijks doen: een grote update van het spel onder een nieuwe naam. DTG is van plan dit jaar meerdere belangrijke updates van het basisspel te gaan uitbrengen.

De update van TSW2 die met het uitkomen van de add-on Rush Hour beschikbaar komt omvat onder andere een opwaardering naar versie 4.26 van de onderliggende game engine Unreal Engine en de beschikbaarheid van TSW2 voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X/S.

Bron: Dovetail Games
Meer informatie over Rush Hour op de speciale internetpagina van DTG.