Dovetail Games (DTG) heeft op 19 augustus 2021 een belangrijke update uitgebracht voor Train Sim World 2 (TSW2). Deze update is gekoppeld aan de uitgave van de eerste route uit de Rush Hour reeks.

DTG heeft de gewoonte van hun producten jaarlijks een nieuwe versie uit te geven, vaak met een nieuwe naam en met nieuwe standaard content. Met de treinsim TSW2 doen ze het dit jaar anders. De naam blijft hetzelfde, er zijn drie nieuwe routes met daarin nieuwe functionaliteit gekoppeld aan een thema: Rush Hour, in het Nederlands: spitsuur. Tevens is er een grote systeemupdate mede noodzakelijk omdat er een nieuwere versie van de onderliggende game engine, Unreal 4.26, wordt gebruikt.


De thematische routes zijn vooral gericht op passagiersvervoer, waarbij het vervoer tijdens de spitsuren als uitdaging wordt voorgesteld. Meer passagiers en treinen tijdens de spits en dan op tijd blijven rijden. DTG heeft de manier hoe de passagiers er uit zien en hoe ze zich bewegen herontwikkeld. Het nieuwe passagierssysteem is nu exclusief voor de Rush Hour routes, maar wordt op een later moment ook toegevoegd aan een aantal bestaande routes te beginnen bij de Bakerloo Line en de Schnellfahrstrecke Köln-Aachen

De Rush Hour routes zijn:

 • Train Sim World 2: Rush Hour - Boston Sprinter – inclusief de Stoughton lijn,
  met als locomotieven de Amtrak ACS-64 en MBTA F40PH-3C als Boston Sprinter;
 • Train Sim World 2: Rush Hour - Nahverkehr Dresden - inclusief Großenhain en Cottbuser Bahnhof, maar niet de lijnen naar Meißen en Dresden Flughafen,
  met als locomotieven en treinstellen de Deutsche Bahn's BR 442, BR 143, BR 146.2 in DB kleurstelling, DB BR 363 ‘V 60’ Diesel Shunter in Deutsche Bundesbahn blauwe kleurstelling, BR 185.5 in MRCE zwarte kleurstelling op Nahverkehr Dresden;
 • Train Sim World 2: Rush Hour - London Commuter - inclusief de Reigate lijn,
  met als treinstellen de Southern BR Class 377/4 en Gatwick Express BR Class 387 EMUs die rijden op de London Commuter.

De nieuwe routes worden niet allemaal tegelijkertijd uitgebracht. De Boston Sprinter Add-On is nu uitgekomen, in de toekomst verschijnt eerst Nahverkehr Dresden, en daarna London Commuter.

De systeemupdate van TSW2 is, zoals altijd, gratis, maar de nieuwe routes dienen apart te worden aangeschaft. Dit kan per set, of per individuele route. Kijk in de digitale winkels naar passende aanbiedingen.

Train Sim World 2 Rush Hour is beschikbaar voor de volgende platformen:

 • PlayStation 4 en PlayStation 5;
 • Xbox One en Xbox Series X|S;
 • Windows PC via Steam en de Epic Games Store.

TSW2 is nu in het geheel beschikbaar voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X|S. In de Epic Games Store zijn nog niet alle TSW2 add-ons verkrijgbaar.

De belangrijkste kenmerken van de systeemupdate zijn:

 • TSW2 draait nu op de Unreal 4.26 game engine;
 • andere gebruikers omgeving met meer nadruk op een betere spelervaring in het bedienen van TSW2;
 • andere ‘head out’ camera;
 • nieuwe weergave van de stijging of daling van het traject in een route;
 • TrackID en Raildriver ondersteuning toegevoegd voor de PC versie;
 • een aantal ‘Preserved Routes’ zijn opgewaardeerd tot de nieuwe standaarden.

Naar aanleiding van actuele berichten: De omvang van de update is groot, alle bestanden worden opnieuw gedownload en geïnstalleerd. Dit gaat op de eerste dag vaak niet vlekkeloos. Soms is een paar dagen wachten alvorens de update te starten aan te bevelen.

Bron: Dovetail Games

Meer informatie op de Dovetail Games website over Train Sim World 2 Rush Hour.

Dit artikel is op 19 augustus 2021 bijgewerkt met actuele informatie.