Afbeelding van trainsimworld.com

Nadat Dovetail Games (DTG) in maart 2017 een geheel nieuw treinsimulatieprogramma met de naam Train Sim World®: CSX Heavy Haul (TSW) heeft uitgebracht, heeft DTG onlangs de eerste uitbreiding voor deze treinsim geïntroduceerd.

TSW wordt in de markt gezet als een ‘First Person Railway simulation program, een treinsimulatieprogramma met een aantal nieuwe kenmerken.

Bij deze simulator wordt gebruik gemaakt van de Unreal Engine 4 (UE4) van Epic Games voor de grafische weergave. Tevens heeft DTG zelf het onderdeel SimuGraph® ontwikkeld om de treinen realistisch te kunnen configureren. Met UE4 is het mogelijk zeer realistische omgevingen te maken. De TSW-versies van de locomotieven, wagens, treinstellen, en objecten zijn zeer gedetailleerd. Ook het gebruikt van Speedtree's laat de omgeving van het spoor er veel beter uitzien.

In de basisversie van TSW wordt een Amerikaans traject, de Sand Patch Grade, meegeleverd. Dit traject van ongeveer 30 mile over een steile helling is speciaal gericht op goederentreinen. Bij de route hoort ook een groot rangeerterrein, namelijk de Cumberland Yard.

De eerste uitbreiding heet Great Western Express. Het is een Engels traject, namelijk het deel London Paddington – Reading uit de beroemde Great Western Mail Line. In deze route is zowel personenvervoer als goederenvervoer mogelijk.

In beide routes worden afwisselende scenario’s aangeboden. Echter moeten eerst een aantal tutorials worden doorlopen om de scenario’s te kunnen spelen. Het is wenselijk eerst die tutorials een aantal keer te doen. De bediening van de treinen is uitgebreider dan de standaard bediening in andere treinsims. En er is meer mogelijk. Zo kun je als bestuurder ook langs het spoor lopen, een cabine in- en uitlopen, langs het spoor zelf een wissel of de draaischijf bedienen.

Een belangrijke vernieuwing is de Service Mode. Er staat een 24 uurs dienstregeling klaar, waarbij je een trein kunt kiezen, en dan die trein in dat deel van de dienstregeling kunt besturen.

TSW heeft echter nog niet de mogelijkheid om zelf scenario’s aan te passen, laat staan nieuwe scenario’s te maken. Ook is het niet mogelijk zelf content toe te voegen. Wanneer de editors komen is tot op heden nog niet bekend.

Klik hieronder op lees meer voor aanvullende informatie:

De systeemeisen zijn (afbeelding van Valve's Steam):

Handleidingen zijn door DTG gepubliceerd op het Steam-platform. Alle handleidingen zijn in de Engelse taal. TSW zelf is in te stellen in een aantal talen. Niet in het Nederlands.

De handleiding van CSX Heavy Haul kan worden gevonden via deze link.

De handleiding van Great Western Express kan worden gevonden via deze link.

DTG heeft deze website over Train Sim World.

Op deze website is een document te vinden over TSW, gepubliceerd onder de Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.