Dovetail Games (DTG) heeft een versie van Train Sim World uitgegeven voor de spelconsole Xbox One van Microsoft. De Xbox-versie heet: Train Sim World: Founders Edition. Het betreft de route Great Western Express welke ook beschikbaar is voor de pc-versie van Train Sim World (TSW). De route is een nauwkeurige weergave het traject tussen London Paddington en Reading van de Great Western Main Line in Engeland. Als treinen zijn de BR Class 43 HST, de BR Class 166, en de BR Class 66 beschikbaar.

Bron afbeelding: Dovetail Games

Naast N3V Games die een aantal versies van zijn Trainz-familie uitgeeft voor het Apple- en Androidplatform betreedt nu DTG de markt van de spelconsoles met een versie van TSW voor de Xbox One. De ontwikkeling is niet vreemd.

DTG heeft al een spel voor de Xbox One, namelijk hun vissimulatie. DTG heeft een aantal jaar geleden een overeenkomst met Microsoft gesloten over nauwe samenwerking in de game-ontwikkeling. De Xbox-one is eigenlijk een gesloten pc-systeem met een speciale controller. De processor is gebouwd rond de x86-64-instructieset. Het besturingssysteem aan boord is gebaseerd op de bekende Windowsversies die ook beschikbaar zijn voor de personal computer. Tevens heeft Microsoft al eerder plannen geopperd voor een verdergaande integratie van hun platformen gebaseerd op het Windows besturingssysteem. Eén van de grote Windows 10 updates heet niet voor niets ‘Creators Update’.

De HCC!trainsim houdt zich vooral bezig met treinsimulatieprogramma’s voor Windows-pc's. Navraag in de organisatie leert dat we deze ontwikkeling met belangstelling volgen, maar nog geen concrete plannen hebben een Xbox One versie van een treinsim actief te gaan ondersteunen. Wij roepen leden en lezers, die de Train Sim World: Founders Edition voor de Xbox One al gebruiken, op hun ervaringen met ons te delen.

Train Sim World: Founders Edition is alleen te koop in de digitale winkel van Microsoft, de Microsoft Store, voor € 29,99.

Bron: Dovetail Games, Microsoft, Wikipedia.