N3V Games heeft op 18 augustus 2021 een nieuwe versie van Trainz voor mobiele apparaten uitgebracht, namelijk Trainz Simulator 3 (TS3). Deze versie is uitsluitend verkrijgbaar in de App Store voor iOS gebruikers of in de Google Play voor Android gebruikers. TS3 is geen gratis app, de kosten zijn $ 7,99 of € 7,99.


TS3 brengt vooral een opwaardering van de grafische kwaliteit ten opzichte van de vorige versies voor mobiele apparaten. In TS3 versie 1.0 zitten 4 zeer gedetailleerde routes met 21 sessies, 14 gedetailleerde locomotieven en 54 wagens. Je kunt de treinen volledig besturen in de meegeleverde afwisselende sessies. Ook kun je met het beschikbare materieel zelf standaardsessies maken. De spelcamera’s kennen geen beperkingen, je kunt onbeperkt zoomen van cabinezicht tot satelliet overzicht.

Je kunt vanuit de app aanvullende content kopen in de betreffende digitale winkels. In je apparaat heb je minimaal 4GB opslag ruimte nodig om TS3 te kunnen installeren. TS3 kan niet op alle mogelijke mobiele apparaten worden gebruikt, je apparaat moet aan bepaalde systeemeisen voldoen, zoals minimaal 2GB RAM, krachtige CPU en GPU (systeem- en grafische-processor). Details over welke apparaten wel of niet geschikt zijn staan in de Veelgestelde vragen sectie op deze website.


N3V Games geeft aan dat TS3 versie 1.0 een eerste stap in deze generatie Trainz voor mobiele apparaten. De volgende uitbreidingen staan gepland:

  • Meer realisme bij de bediening van de trein in de cabine
  • Mogelijkheid tot het bouwen van een route
  • Multiplayer, ook tussen de platformen PC, Mac iOS en Android
  • Meer complexe opdrachten voor AI-treinen en deze toepassen in sessies
  • Vertaalde versies van TS3 in meer dan tien talen

Voor de duidelijkheid: In TS3 versie 1.0 dus geen multiplayer, geen world builder tools, alleen in het Engels, geen ondersteuning voor schaduwen in de Android versie, content uit de oudere versie TS2/TD2 kan niet worden gebruikt, content van derden kan niet worden gebruikt.

Bron: N3V Games

Link naar de volledige webpagina van N3V Games over TS3 (Engelstalig)