Auran kondigt twee opvolgers aan voor Trainz : Trainz 2009 en Trainz X.
Hieronder een vrije vertaling van het oorspronkelijke Engelse tekst.

Trainz is back on track

Auran kondigt verheugd aan dat binnen twee jaar twee nieuwe versies van Trainz uit zullen komen. Deze twee versies zijn het het vervolg op de evolutie van Trainz, van eenvoudige plezier-software naar een serieuze trein simulator. Trainz is een virtuele hobby, die de pure kracht van de spoorwegen verbindt met de digitale kracht van computer simulatie. Aangezien meer en meer mensen in aanraking komen met computers, het publiek voor trein simulatie blijft groeien, staat Trainz als de langstlopende serie trein simulatie klaar om te profiteren van deze groeimarkt.

Deze twee nieuwe versies zullen veel verbeteringen en toevoegingen welke de Trainz fans vragen bevatten en zal de positie van Trainz als de meest flexibele en uitbreidbare spoor simulatie-platform ooit bevestigen.

Het Trainz Simulator 2009-platform

We zijn bezig met het onderzoek en plannen maken voor de toekomst van Trainz en geloven dat er wereld van mogelijkheden bestaat. We hebben meer dan een miljoen verkopen van alle versies over de hele wereld, en registraties van nieuwe kopers is nimmer gedaald sinds onze eerste release zeven jaar geleden. Toen we in 2001 begonnen met de werkzaamheden aan Trainz, was de penetratie van breedband internet een fractie van wat het nu is. Het is de kracht van breedband, dat er mede voor zorgt dat content kan worden uitgewisseld, vriendschappen worden gesmeed en creatieve teams worden opgericht die de hoogste kwaliteit content maken.

Met TS2009, zullen de bestaande tools worden verbeterd en nieuwe tools worden toegevoegd, waardoor allerlei verschillende vormen van creatief talent hun kunsten zullen kunnen tonen. Veel Trainz gebruikers zijn meer "trein fans" dan computer gebruikers, en dus zal er de nadruk op worden gelegd om dat alles makkelijk te realiseren / bedienen is, voor zover dit nu al niet het geval is. Dit zal worden bereikt door middel van een duidelijke, meer gebruiksvriendelijke interface en een nieuw browser-based in-game help-systeem.

Voor het oorspronkelijke persbericht en meer informatie over Trainz 2009 en Trainz X kunt u het persbericht terug vinden op deze link (Engels)

Dit artikel is eerder op 20/06/2008 gepubliceerd.