Auran heeft nieuwe informatie verstrekt over Trainz Simulator 2009. Een uitgebreid artikel over Trainz 2009 is te vinden op de website die speciaal voor deze editie ingericht is.

Van de interessante nieuwtjes die op de site te vinden zijn is het feit dat Trainz 2009 een pakket wordt dat uit twee verschillende edities bestaat, één van de zaken die nog niet eerder bekend was: Het pakket wordt geleverd in een World Builder Edition en een Engineers Edition. Zoals de titels van deze edities verraden, is de World Builder Edition bij uitstek bedoeld voor routebouwers en ontwikkelaars, terwijl de Engineers Edition eerder bedoeld is voor diegenen die zich liever bezighouden met het besturen van treinen. Daarbij wordt vermeld dat de edities probleemloos naast elkaar geïnstalleerd kunnen worden.

Op de website van Trainz 2009 publiceert Auran een aantal screenshots die tonen dat de kwaliteit van de meegeleverde content met de nieuwe versie wordt opgewaardeerd. Vergelijkende screenshots laten onder meer zien dat de kwaliteit van het spoor er ten opzichte van eerdere versies sterk op vooruitgaat. Tevens laat men in de screenshots zien dat routebouwers met Trainz 2009 een vier keer zo fijne resolutie van het terrein tot hun beschikking hebben: was in de versies van Trainz tot nu toe het 'grid' 10x10 meter, in Trainz 2009 is het grid 5x5 meter. Dit is voor routebouwers goed nieuws, omdat hiermee het reliëf in een route, bijvoorbeeld bij het bouwen van een spoordijk veel realistischer weergegeven kan worden dan voorheen. Ter vergelijking: MSTS biedt een terreinresolutie van 7,5x7,5 meter.

Met deze nieuwigheden rijst bij veel Trainz gebruikers ongetwijfeld een voor de hand liggende vraag: hoe compatible is deze nieuwe versie met de oudere edities? Auran gaat in het artikel op de compatibiliteit in: content uit andere versies, zo meldt men, kan geïmporteerd en vervolgens gebruikt worden. Na importeren de nieuwe features van Trainz 2009 in de geïmporteerde content direct beschikbaar.

Wat het allemaal gaat kosten? Trainz Engineers Edition zal volgens Auran $29,99 kosten. De editie zal als betaalde download beschikbaar zijn en als volledig pakket met DVD in de winkel. Een releasedatum wordt echter nog niet genoemd.

Bron: Auran's Trainz 2009 website

Dit artikel is eerder op 01/08/2008 gepubliceerd.