Hoe kan ik met met RW_Tools controleren of ik alle assets die in een route worden gebruikt wel in bezit heb?

Deel dit artikel

,

Logo HCC!trainsim

Algemene opmerkingen:

• De schermvoorbeelden zijn ontleend aan een ontwikkelomgeving van de VSM-route. Getoonde scenario's zijn voor een deel om te testen en zullen niet worden gepubliceerd.
  • Hoe met de elementen van vensters (scrollen, schuifbalken, gebruik muis) in Windows om te gaan wordt als algemene kennis verondersteld.
  • Voor deze instructie wordt RW_Tools versie 8.1.16 gebruikt met de Nederlandse vertaling actief. Tijdens onderstaande acties wordt soms een venster van RW_Tools niet het actieve venster. Dan kan via de Windows Taakbalk het juiste venster actief worden gemaakt.
  • De afbeeldingen zijn aanklikbaar. Deze worden dan in de oorspronkelijke grootte weergegeven. Tevens is het dan mogelijk door de plaatjes te bladeren.

Start RW_Tools op.

Stap 1 [scherm 1]: Kies in het topmenu van het hoofdscherm van RW_Tools de optie 'Route Building Hulpmiddelen'.

Stap 2 [scherm 2]: Kies daarna in het uitklapvenster de optie 'Controleer Routes of Scenario’s'.

RW_tools doorzoekt alle content van TS20xx en verzamelt dat in een overzicht van alle routes, zie scherm 3, kader 1. Wacht geduldig tot het programma klaar is, het verzamelen kan minuten duren.

Stap 3 [scherm 3]:

Kader 1 in scherm 3 laat alle routes zien die RW_Tools kan weergeven. Dit hoeven niet alle routes te zijn die op je systeem aanwezig zijn*.

FAQ 56 03

Kies de route die je wilt controleren [kader 1], en klik op de regel waar de naam van je keuze staat, deze regel wordt blauw. Kies nu de knop 'Kontroleer geselcteerde Route'.

RW_Tools stelt nu een lijst van missende objecten samen uit het overzicht van alle objecten die in de route voorkomen, dit kan even duren. De voortgang is te zien aan een bewegende groene balk [scherm 4].

Stap 4 [scherm 5]: We gaan de lijst opschonen, waardoor we nog een enkele regel per object hebben. Kies nu de knop 'Verwijder Duplicaten uit Lijst'.

FAQ 58 03

RW_Tools stelt nu opnieuw de lijst samen, ook dit kan even duren.

We zien nu een overzicht van alle missende objecten (assets) van de gekozen route*.

Stap 5 [scherm 6]: We kunnen deze lijst afdrukken, maar ook bewaren. Kies de knop 'Save'.

FAQ 56 06

Stap 6 [scherm 7]: Bij het opslaan moet worden gekozen voor een type bestand en een naam van het bestand.

FAQ 58 05

Kies eerst voor het type bestand, zie kader 1. Open daarvoor bij de regel 'Opstaan als' aan de rechterkant (zie pijl) een keuzevenster. Er zijn drie keuzes:

• Comma Seperated (*.csv)
  • Excel file (*.xls)
  • Tabbed text file (*.txt)

We kiezen voor een tekstbestand. Dus kies bij 'Opslaan als': voor 'Tabbed text file (*.txt)', Verzin een logische naam voor het bestand en tik die naam in het vak rechts van 'Bestandsnaam'. Klik vervolgens op de knop 'Opslaan' [scherm 8].

Het bestand wordt opgeslagen in de map ...\RW_Tools\Reports

Stap 7 [scherm 9]: We hebben nu ons overzicht van missende assets*, maar bij het verlaten van het programma moeten we nog enkele stappen doen.

Kies de knop 'Verlaten'

[scherm 10]:

Kies voor 'Nee'.

[scherm 11]:

Kies opnieuw voor 'Nee'.

Nu zijn we echt klaar.

* Assets die zijn ingepakt in zogenaamde .AP-bestanden worden als missend weergegeven, terwijl ze mogelijk wel op je systeem aanwezig zijn. RW_Tools geeft dat zelf ook aan, zie scherm 6 kader 1.

Tekst en afbeeldingen © HCC!trainsim.