RW_Tools en TS_Tools veelgestelde vragen

...

Hoe kan ik met met RW_Tools controleren of ik alle assets die in een route worden gebruikt wel in bezit heb?

Algemene opmerkingen: De schermvoorbeelden zijn ontleend aan een ontwikkelomgeving van de VSM-route. Getoonde scenario's zijn voor een deel om te testen en zullen niet worden gepubliceerd. Hoe met de elementen van vensters (scrollen, schuifbalken, gebruik muis) in Windows om te gaan wordt als algemene kennis verondersteld. Voor deze instructie wordt RW_Tools versie 8.1.16 gebruikt met de Nederlandse vertaling actief. Tijdens onderstaande acties wordt soms een venster van RW_Tools niet het actieve venster. Dan kan via de Windows Taakbalk het juiste venster actief worden gemaakt. De afbeeldingen zijn aanklikbaar. Deze worden dan in de oorspronkelijke grootte weergegeven. Tevens is het dan mogelijk door de plaatjes te bladeren. Start RW_Tools op. Stap 1 [scherm 1]: Kies in het topmenu van het hoofdscherm van RW_Tools de optie 'Route Building Hulpmiddelen'. Stap 2 [scherm 2]: Kies daarna in het uitklapvenster de optie 'Controleer Routes of Scenario’s'. RW_tools doorzoekt alle content van TS20xx en verzamelt dat in een overzicht van alle routes, zie scherm 3, kader 1. Wacht geduldig tot het programma klaar is, het verzamelen kan minuten duren. Stap 3 [scherm 3]: Kader 1 in scherm 3 laat alle routes zien die RW_Tools kan weergeven. Dit hoeven niet alle routes te zijn die op je systeem aanwezig zijn*. Kies de route die je wilt controleren [kader 1], en klik op de regel waar de naam van je keuze staat, deze regel wordt blauw. Kies nu de knop 'Kontroleer geselcteerde Route'. RW_Tools stelt nu een lijst van missende objecten samen uit het overzicht van alle objecten die in de route voorkomen, dit kan even duren. De voortgang is te zien aan een bewegende groene balk [scherm 4]. Stap 4 [scherm 5]: We gaan de lijst opschonen, waardoor we nog een enkele regel per object hebben. Kies nu de knop 'Verwijder Duplicaten uit Lijst'. RW_Tools stelt nu opnieuw de lijst samen, ook dit kan even duren. We zien nu een overzicht van alle missende objecten (assets) van de gekozen route*. Stap 5 [scherm 6]: We kunnen deze lijst afdrukken, maar ook bewaren. Kies de knop 'Save'. Stap 6 [scherm 7]: Bij het opslaan moet worden gekozen voor een type bestand en een naam van het bestand. Kies eerst voor het type bestand, zie kader 1. Open daarvoor bij de regel 'Opstaan als' aan de rechterkant (zie pijl) een keuzevenster. Er zijn drie keuzes: Comma Seperated (*.csv) Excel file (*.xls) Tabbed text file (*.txt) We kiezen voor een tekstbestand. Dus kies bij 'Opslaan als': voor 'Tabbed text file (*.txt)', Verzin een logische naam voor het bestand en tik die naam in het vak rechts van 'Bestandsnaam'. Klik vervolgens op de knop 'Opslaan' [scherm 8]. Het bestand wordt opgeslagen in de map ...\RW_Tools\Reports Stap 7 [scherm 9]: We hebben nu ons overzicht van missende assets*, maar bij het verlaten van het programma moeten we nog enkele stappen doen. Kies de knop 'Verlaten' [scherm 10]: Kies voor 'Nee'. [scherm 11]: Kies opnieuw voor 'Nee'. Nu zijn we echt klaar. * Assets die zijn ingepakt in zogenaamde .AP-bestanden worden als missend weergegeven, terwijl ze mogelijk wel op je systeem aanwezig zijn. RW_Tools geeft dat zelf ook aan, zie scherm 6 kader 1. Tekst en afbeeldingen © HCC!trainsim.

26 maart 2020

...

Hoe kan ik met met RW_Tools controleren of ik alle treinen die in alle scenario's van een route worden gebruikt wel in bezit heb?

Algemene opmerkingen: De schermvoorbeelden zijn ontleend aan een ontwikkelomgeving van de VSM-route. Getoonde scenario's zijn voor een deel om te testen en zullen niet worden gepubliceerd. Hoe met de elementen van vensters (scrollen, schuifbalken, gebruik muis) in Windows om te gaan wordt als algemene kennis verondersteld. Voor deze instructie wordt RW_Tools versie 8.1.16 gebruikt met de Nederlandse vertaling actief. Tijdens onderstaande acties wordt soms een venster van RW_Tools niet het actieve venster. Dan kan via de Windows Taakbalk het juiste venster actief worden gemaakt. De afbeeldingen zijn aanklikbaar. Deze worden dan in de oorspronkelijke grootte weergegeven. Tevens is het dan mogelijk door de plaatjes te bladeren. Start RW_Tools op. Stap 1 [scherm 1]: Kies in het topmenu van het hoofdscherm van RW_Tools de optie 'Route Building Hulpmiddelen'. Stap 2 [scherm 2]: Kies daarna in het uitklapvenster de optie 'Controleer Routes of Scenario’s'. RW_tools doorzoekt alle content van TS20xx en verzamelt dat in een overzicht van alle routes, zie scherm 4, kader 1. Wacht geduldig tot het programma klaar is, het verzamelen kan minuten duren. Stap 3 [scherm 4]: Kader 1 in scherm 4 laat alle routes zien die RW_Tools kan weergeven. Dit hoeven niet alle routes te zijn die op je systeem aanwezig zijn. Kies de route waarvan je alle scenario's wilt controleren [kader 1], en klik op de regel waar de naam van je keuze staat, deze regel wordt blauw. Het overzicht van de scenario's wordt nu aangemaakt, wacht tot de lijst gesorteerd is [kader 2]. Kies nu de knop 'Vertoon een Lijst met alle gebruikte treinen/wagons'. RW_Tools stelt nu de lijst samen met alle treinen die in de scenario's voorkomen, dit kan even duren. Stap 4 [scherm 5]: We gaan de lijst opschonen, waardoor we nog een enkele regel per trein hebben. Kies nu de knop 'Verwijder Duplicaten uit Lijst'. RW_Tools stelt nu opnieuw de lijst samen, ook dit kan even duren. We zien nu een overzicht van alle gebruikte locomotieven en wagons in alle scenario's van de gekozen route. Stap 5 [scherm 6]: We willen nu een overzicht met de treinen we niet hebben. Kies nu de knop 'Kontroleer op treinen/wagons'. Ook dit kan even duren. We hebben nu het overzicht van alle missende treinen. Stap 6 [scherm 7]: We kunnen deze lijst afdrukken, maar ook bewaren. Kies de knop 'Save'. Stap 7 [scherm 8]: Bij het opslaan moet worden gekozen voor een type bestand en een naam van het bestand. Kies eerst voor het type bestand, zie kader 1. Open daarvoor bij de regel 'Opstaan als' aan de rechterkant (zie pijl) een keuzevenster. Er zijn drie keuzes: Comma Seperated (*.csv) Excel file (*.xls) Tabbed text file (*.txt) We kiezen voor een tekstbestand. Dus kies bij 'Opslaan als': voor 'Tabbed text file (*.txt)', Verzin een logische naam voor het bestand en tik die naam in het vak rechts van 'Bestandsnaam'. Klik vervolgens op de knop 'Opslaan'. Het bestand wordt opgeslagen in de map ...\RW_Tools\Reports Tekst en afbeeldingen © HCC!trainsim.

26 maart 2020

...

Hoe kan ik met met RW_Tools controleren of ik alle treinen die in een scenario worden gebruikt wel in bezit heb?

Algemene opmerkingen: De schermvoorbeelden zijn ontleend aan een ontwikkelomgeving van de VSM-route. Getoonde scenario's zijn voor een deel om te testen en zullen niet worden gepubliceerd. Hoe met de elementen van vensters (scrollen, schuifbalken, gebruik muis) in Windows om te gaan wordt als algemene kennis verondersteld. Voor deze instructie wordt RW_Tools versie 8.1.16 gebruikt met de Nederlandse vertaling actief. Tijdens onderstaande acties wordt soms een venster van RW_Tools niet het actieve venster. Dan kan via de Windows Taakbalk het juiste venster actief worden gemaakt. De afbeeldingen zijn aanklikbaar. Deze worden dan in de oorspronkelijke grootte weergegeven. Tevens is het dan mogelijk door de plaatjes te bladeren. Start RW_Tools op. Stap 1 [scherm 1]: Kies in het topmenu van het hoofdscherm van RW_Tools de optie 'Route Building Hulpmiddelen'. Stap 2 [scherm 2]: Kies daarna in het uitklapvenster de optie 'Controleer Routes of Scenario’s'. RW_tools doorzoekt alle content van TS20xx en verzamelt dat in een overzicht van alle routes, zie scherm 4, kader 1. Wacht geduldig tot het programma klaar is, het verzamelen kan minuten duren. Stap 3 [scherm 3]: Kader 1 in scherm 3 laat alle routes zien die RW_Tools kan weergeven. Dit hoeven niet alle routes te zijn die op je systeem aanwezig zijn. Kies de route waarvan je een scenario wilt controleren [kader 1], en klik op de regel waar de naam van je keuze staat, deze regel wordt blauw. Het overzicht van de scenario's wordt nu aangemaakt, wacht tot de lijst gesorteerd is [kader 2]. Kies nu het scenario die je wilt controleren [kader 2]. Ook deze regel wordt blauw. Kies nu de knop 'Vertoon een lijst met alle gebruikte Treinen/Wagons van geselecteerde Senarios'. RW_Tools stelt nu de lijst samen met alle treinen die in het scenario voorkomen, dit kan even duren. Stap 4 [scherm 5]: We gaan de lijst opschonen, waardoor we nog een enkele regel per trein hebben. Kies nu de knop 'Verwijder Duplicaten uit Lijst'. RW_Tools stelt nu opnieuw de lijst samen, ook dit kan even duren. We zien nu een overzicht van alle gebruikte locomotieven en wagons in dit scenario. Stap 5 [scherm 6]: We willen nu een overzicht met de treinen we niet hebben. Kies nu de knop 'Kontroleer op treinen/wagons'. Ook dit kan even duren. We hebben nu het overzicht van alle missende treinen. Stap 6 [scherm 7]: We kunnen deze lijst afdrukken, maar ook bewaren. Kies de knop 'Save'. Stap 7 [scherm 8]: Bij het opslaan moet worden gekozen voor een type bestand en een naam van het bestand. Kies eerst voor het type bestand, zie kader 1. Open daarvoor bij de regel 'Opstaan als' aan de rechterkant (zie pijl) een keuzevenster. Er zijn drie keuzes: Comma Seperated (*.csv) Excel file (*.xls) Tabbed text file (*.txt) We kiezen voor een tekstbestand. Dus kies bij 'Opslaan als': voor 'Tabbed text file (*.txt)', Verzin een logische naam voor het bestand en tik die naam in het vak rechts van 'Bestandsnaam'. Klik vervolgens op de knop 'Opslaan'. Het bestand wordt opgeslagen in de map ...\RW_Tools\Reports Tekst en afbeeldingen © HCC!trainsim.

26 maart 2020

...

Wat is de actuele versie van RW_Tools?

De actuele volledige versie van RW_Tools is versie RW_Tools - v8.0.20 bestand RW_Tools_Full.zip Let op: de volledige versie altijd 'als administrator' installeren. De laatste update is versie 8.1.16 van 29 juni 2019. bestand RW_Tools8116.zip De ontwikkelaar is gestopt met het onderhouden van dit programma, gebruik als vervanger het programma TS_Tools van dezelfde ontwikkelaar.

7 maart 2020

...

Wat is de actuele versie van TS_Tools?

De actuele volledige versie van TS_Tools is versie TS-Tools Full Version. bestand TS-Setup.zip Let op: de volledige versie altijd 'als administrator' installeren. De laatste update is versie v1.0.81 van 12 mei 2022. bestand TS-Tools1081.zip De maker van TS_Tools is gestopt met het bijwerken van het programma. De website van de ontwikkelaar is niet meer bereikbaar. De laatste volledige versie, TS-Tools versie 1.0.82, is nog te downloaden bij het forum DutchSims.nl (opent in een nieuw venster). Registratie is daar verplicht om te kunnen downloaden.

1 januari 2020