Train Sim World veelgestelde vragen

...

Wat zijn de systeemeisen voor Train Sim World 3 (TSW3)?

Dovetail Games heeft een overzicht uitgebracht met de minimum en aanbevolen systeemeisen voor de Windows versie van Train Sim World 3. De minimum* systeemeisen voor TSW3 Windows versie zijn: Besturingssysteem: 64-bit Windows 8.1, Windows 10, of Windows 11Processor: Intel Core i5-4690 @ 3.5 GHz of AMD Ryzen 5 1500X @ 3.7 GHzGeheugen: 8 GB RAMGrafische kaart: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti of AMD Radeon RX 460 met 2 GB niet gedeeld VRAM, of beterDirectX versie: 10Internet: Breedband verbinding (mogelijk extra kosten voor datagebruik)Opslag: 50 GB of meer beschikbare schijfruimte (aanvullende add-ons hebben meer schijfruimte nodig)Geluid kaart: DirectX compatibele geluidkaart * Uitgaande van 30fps bij 720p met minimale instellingen De aanbevolen systeemeisen voor TSW3 Windows versie zijn: Besturingssysteem: 64-bit Windows 8.1, Windows 10, of Windows 11Processor:Intel Core i5-11600K @ 3.9 GHz of AMD Ryzen 5 5600X @ 3.7 GHz, of beterGeheugen: 16 GB RAM of meerGrafische kaart: NVIDIA GeForce RTX 3070 of AMD Radeon RX 6800 met 8 GB niet gedeeld VRAM of beterDirectX versie: 10Internet: Breedband verbinding (mogelijk extra kosten voor datagebruik)Opslag:520 GB of meer beschikbare schijfruimte (aanvullende add-ons hebben meer schijfruimte nodig)Geluid kaart: DirectX compatibele geluidkaart Aanvullende opmerking: Muis, toetsenbord of Xbox controller noodzakelijk. Bron: Dovetail Games

6 september 2022

...

Waar kan ik de handleidingen van Train Sim World 2 en de Train Sim World 2 add-ons vinden?

Handleiding Train Sim World 2 Stap 1: Start of open het Steam programma; Stap 2: Ga naar het Bibliotheek onderdeel; Stap 3: (klik op een afbeelding voor een groter formaat) (1) Klik op de regel met 'Train Sim World 2'; (2) Klik in het vak onder 'AANVULLENDE INHOUD'. Stap 4: Het Steamprogramma opent nu je actieve browser en toont de handleiding als .pdf-document. Je kunt het document nu lezen of via je browser downloaden. Handleiding Train Sim World 2 add-on Stap 1: Start of open het Steam programma; Stap 2: Ga naar het Bibliotheek onderdeel; Stap 3: (klik op een afbeelding voor een groter formaat) (1) Klik op de regel met 'Train Sim World 2'; (2) Klik op 'Winkelpagina'; (3) De winkelpagina van Train Sim World 2 wordt nu geopend; (3 en 4) Ga op deze pagina naar beneden (scrollen) tot het deel 'INHOUD VOOR DIT SPEL' in het rode kader met cijfer 4 te zien is; (5) Open nu de gehele lijst van 'INHOUD VOOR DIT SPEL' door te klikken op 'ALLES WEERGEVEN'; (6) Blader door de lijst en klik op de regel waar de naam van de add-on staat waarvan je de handleiding wilt raadplegen. Stap 4: Als voorbeeld zoeken we de handleiding van de add-on Arosalinie: Chur - Arosa Route Add-On. Klik dus op de regel 'Train Sim World 2: Arosalinie: Chur - Arosa Route Add-On; (7) De details van de add-on worden nu getoond. Ga op deze pagina naar beneden (scrollen) totdat aan de rechterkant het onderdeel in het rode kader met het cijfer 8 te zien is; (8) Klik op 'De handleiding raadplegen'; (9) Het Steamprogramma opent nu de handleiding in .pdf-formaat. Stap 5: Je kunt nu bladeren door het document. Bij (10) kun je in- en uitzoomen, of de weergave schermvullend kiezen. Downloaden kan door op het symbool bij (11) te klikken. De schermvoorbeelden zijn eind maart, begin april 2021 gemaakt. De inhoud van de getoonde schermen kunnen op jouw systeem afwijken, de beschreven procedure is daar onafhankelijk van. (in de schermvoorbeelden zijn onderdelen grijs gemaakt om persoonlijke gegevens af te schermen)

6 april 2021

...

Wat is de planning (Roadmap) van DTG voor nieuwe content, verbeteringen, en voor de Preserved Collection?

In onderstaande 'Roadmap' beschrijft DTG wat de status is van nieuwe content, van het oplossen van fouten, van nieuwe functionaliteit. Vanaf januari 2022 heeft de Roadmap een nieuwe vorm. Vanaf augustus 2022 staat de Roadmap in het teken van de introductie van Train Sim World 3 (TSW3). Einde 2022 verwacht DTG de eerste van paar updates voor TSW2 vrij te geven. Alle details zijn ook te lezen op de Dovetail forums. Preserved Collection = content uit TSW2020 en TSW2 welke wordt overgezet naar TSW3 Roadmap versie 3 november 2022 DTG Releases (content gemaakt door DTG) These are forthcoming add-ons that are being developed by Dovetail Games. Where details are still being finalised for a release we are including the ID code for it when possible. This will give you a good idea of what to expect. For Train Sim World 3, we’ve amended these product codes. To see what these ID codes mean you can refer to this ID Code thread.    [NEW] [TSW3] – [3.GBB-R7 02] Birmingham Cross-City Line    [TSW3] – [3.DBB-R6 03] DE route    [NEW] [TSW3] – [3.NBB-R7 01] - US route    [TSW3] – [3.NBB-L7 01] US loco Other Releases (content gemaakt door derden) These are forthcoming add-ons that are being developed by teams outside Dovetail Games. Where details are still being finalised for a release, we are including the ID code for it when possible. This will give you a good idea of what to expect. To see what these ID codes mean you can refer to this ID Code thread. [TSW3] [3.GBB-R7 03] UK route (developed by Rivet Games) [NEW] [TSW3] [3.DGG-R6 01] [GERMAN ROUTE] – (developed by TSG) [TSW3] [3.DBB-L5 01] DB BR 420 Electric Multiple Unit (Hauptstrecke München-Augsburg) - Developed by TSG Core Features (functionaliteit van basis programma) Core features are larger projects. These may be significant new pieces of functionality or changes that will affect players on one or several different platforms. Often requiring more time in development this list may move more slowly than others. [TSW3] Add-ons Manager (previously PS5 DLC Limit fix) [TSW3] – Derailing improvements (harsh braking derailments, coupling derailments) – these will be released for TSW2 where possible [TSW3] Save Game improvements (route-by-route) [TSW3] Red Light / Dispatcher improvements across multiple routes (starting with Rush Hour routes and Harlem Line) [TSW3] Performance optimisation Miscellaneous (diversen) Projects that players will notice but don’t fall into one of the other categories. [TSW2/TSW3] Rush Hour passenger system for London Commuter [TSW2/TSW3] Spirit of Steam manual fireman functionality Preservation Crew (opwaarderen oudere content naar TSW3 standaard) Projects that are being tackled by the Preservation Crew. Many of these upgrades will simply be adding the latest game functionality to an older route. The additions or changes in the “upgrade” will include some or all of the following: station departure boards, animated crossings, platform climb-up functionality, improved track rendering, Rush Hour passenger density and appearance, support for RailDriver, contact signaller functionality, minor fixes to scenery, minor fixes to audio, minor fixes to gameplay, minor fixes to menu items, Livery Designer compatibility and Scenario Planner expansion. We have included a ‘scale’ of the size of the work/features put into the update.Note: Preservation Crew updates will continue after the launch of Train Sim World 3 [TSW2][TSW3] HST Livery Designer functionality [NEW] [TSW3] Class 20 Livery Designer functionality [TSW3][TSW2] DB BR 187 Audio improvements [TSW2] [Tiny] Scottish Commuter [TSW2] [Small] Hauptstrecke Hamburg-Lübeck, including timetable update [TSW2] [Medium] Rhein-Ruhr Osten [TSW2] [Small] 2022 Bakerloo timetable (600+services) [TSW2] [Small] Long Island Rail Road [TSW2] [Huge] Peninsula Corridor – NOTE: there are further improvements to come on both games [TSW2] [Huge] Oakville Subdivision [TSW2] [Tiny] LGV Mediterrannée Removed from Roadmap (verwijderd uit de lijst) Items that have been removed from the Roadmap. This is either because they have been completed, their status having changed or the project having been suspended. [Released] [TSW3] – New Journeys 2.GCC-L5 02 - Silver 1972 Stock 2.NDD-L5 01 - CSX SD40 2.DBB-L7 03 - Köln S-Bahn BR 423 [Released] [TSW3] – Batch 1 of Save Game Improvements [Released] [TSW3] – Derailing improvements (whilst in motion) Bron: Dovetail Games Link naar originele Engelstalige tekst Link naar Engelstalig artikel met details over de update van 8 november 2022 (Blader in bovenstaand forum naar beschrijvingen van eerdere updates)

20 augustus 2020

...

Komt er eindelijk een volwaardige editor in Train Sim World 2?

Nee. Om content te kunnen ontwikkelen voor TSW2 is grondige kennis nodig van de Unreal 4 Engine game-engine en van de door DTG ontwikkelde plug-ins als SimuGraph®. Tevens moet de content ook geschikt zijn om op consoles te kunnen functioneren. DTG biedt (ervaren) externe ontwikkelaars samenwerkingscontracten aan om content te maken voor TSW2. Voor de gebruiker is er de The Livery Editor and Scenario Planner om aanpassingen te kunnen doen.

20 augustus 2020

...

Hoe kan ik in Train Sim World 2 de add-ons uit Train Sim World 2020 installeren?

PlayStation - Blader naar je bibliotheek, ga naar aangeschaft, zoek TSW2, klik en je kan je bestaande add-ons downloaden. Xbox - Ga naar mijn spellen en apps ('My games & apps') sectie, ga dan naar volledige bibliotheek ('Full library') en klik op alle gekochte spellen ('All Owned games'), blader naar TSW2, klik op de menuknop op je controller en blader naar beneden naar beheer spellen en add-ons ('Manage game & add-ons'). Hier kan je de onderdelen uit de Preserved Collection downloaden. Steam - Herstart Steam na het installeren van TSW2. Ga naar je Steam bibliotheek, zoek TSW2 op, rechtsklik om de eigenschappen te openen. Zoek DLC in het topmenu en markeer de add-ons die je wilt downloaden. Opmerking: de add-ons Northeast Corridor New York, Amtrak SW1000R and CSX GP40-2 komen niet beschikbaar voor TSW2. bron: Dovetail Games

20 augustus 2020

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!trainsim

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden